Halaman

17 Mac 2011

Di mana Kekuatan saia ?


hye bloggers :) adakah anda semua sehat ? act , lala buad entry nih untuk melepaskan kesedihan lala . ta salahkan ? sbb inikan bloggie lala . fest of all , lala msty la na cakap yg lala tidak KUAD lagi . kuad macam mane ? haha . yeah ! lala tidak kuad untuk menghadapi ujian Allah s.w.t . Bagi lala ea terlalu berat untuk lala hadapi . Ya Allah , ya , ramai orang kate ade hikmah d sebalik kejadian . Apakah hikmah itu Ya Allah ? afiq mara bila lala kata "kenapa pada Along ?" afiq kata berdosa , terima la hakikat wahai SITI ASLAH ! Allah mahu menguji hamba-2nya . Buad masa sekarang , lala tahu ape hikmahnya .

Sejak alonk eksiden , lala ta tenang . pening pikir apa akan terjadi pada keluarga kami sebab along adalah salah satu tunggak family lala . PUNCA pendapatan family lala bergantung pada bisnes yg telah ibu tubuhkan pada 15tahun yg lalu . Lala sedeyh sebab bisnes tuh suda 8hari tidak berjalan start khamis lepas selepas along eksiden & selama 8 hari itulah terlalu byk order yg telah ibu cancel . kenapa ? sebab tade sape yang mahu buad . lala ade sorang sedare nih , act baru 14tahun and lelaki . dulu die rapat dgn along , sebelum eksiden . rapat sangat , pegi makan sama-2 , berjalan sama-2 & pape pun sama-2 . tapi sekarang ? ibu mintak tolong gantikan along , ibu baya gaji kud , tetiba die menghilang tanpa berita and langsung ta lawat along . adakah itu sedara yang dulu-nya rapat ? itu ka ? ya Allah , ikut hati lala , lala na tumbok muka dia . kenapa tetiba dia berubah ? kenapa ? Ya Allah ,

Lala ta kuad untuk hadapi semua ni . and sejujurnya lala takut untuk selesaikan along . I means , lala yg tolong angkat dia , lala yg tolong betulkan kaki dia . YA ! lala ta kuad untuk buad semua tu . tapi lala jadi kuad bila lala tengok wajah adik-2 lala . bagi lala diorang la kekuatan lala selain abah , ibu & afiq . tengs yea adik-2 akak :') orang dah lengkap kan hidup kaka walaupun kaka belum bersedia untuk jadi kaka sulung korang . along , kaka mayang jgn risau yea ? sebab lah akan cuba semampu lah untuk uruskan adik-2 . lah janji kami takan penah sakitkan haty abah , ibu . tapi kenapa aer mate ini ta pernah berhenti untuk mengalir ? kenapa ? Ya Allah , kau kuadkan lah aku sebagai mane kau kuadkan ibu ku Ya Allah . Aku cuba untuk menjadi yang terbaek untuk family ku and aku harap inilah yang terbaek . tengs to sesape yang penah support lala . tengs sangat ! :')) lala na out , na sembahyang untuk tenangkan haty lala yang sedang menangis bile tulis entry nih . Doakan kesihatan kami sekeluarga yea ? :') terima kasih bloggers :))

Tengs sebab bace . ILY readers .

12 0 org cumel ♥♥:

Amy Abdul Rahman berkata...

semoga hati lala tenang :)

topimagine berkata...

sabar la lala... hope lala tabah untuk menghadapi semua ne k.. top simpati ngan naseb lala..

AmyZana berkata...

be tuff dear. Sis pernah terbaca sumwhere (dlm buku) katanya, "Allah takkan menguji seseorang melebihi kemampuannya."
im sure u can tempuh ujian ni. :)

Fyqa Mamadom berkata...

Lala , pls be strong . Fyqa nak nanges tawu ): pray ur bro get well soon , aminn .

Nur Atiqha Zaidi berkata...

Sabar ye lala ...
Lala kne kuat,if lala tak kuat sape lagi nak tlong parents lala

misz lala berkata...

@Amy Abdul Rahman : amin :)

misz lala berkata...

@topimagine : tengs topimagine :)

misz lala berkata...

@AmyZana : i hope sys :(

misz lala berkata...

@Fyqa Mamadom : amin :')

misz lala berkata...

@Nur Atiqha Zaidi : yeahh ! betul-2 :)

Nobita Sensei berkata...

setiap yang berlaku ada hikmah-Nya. dun worry ok! kene tabah.

misz lala berkata...

@Nobita Sensei : tengs nobita :')

Catat Ulasan

 
Miss Sarihah Bloggie ! No copycats :)