Halaman

11 Februari 2011

contest KAU cinta pertama AKU ;)

:91: Hyep bloggers . today 11/2/2011 pada jam 1:12pm ya kawan-2 . hee :131: Contest KAU cinta pertama AKU . Okey , sebenarnya sudah lama lala usha belog cik IMAHKASIHDANI . tettt * tuptup ada la pula kan contest macam ini , HAHA lala memang suka cerita tentang first love lala yang seorang itu . so , lets beri perhatian :x: di bawah ini ada banner & syarat-2 yang anda perlu patuhi .


step by step
1.letakkan gamba korang or tpi if reveal gmba 1st love pun ag menarik!hehe
tp if xnk reveal pun xpe,*jge sensitiviti* huhu ;p
2.first love tuh mse korang umo brape?
3.ceritakan keistimewaan first love korg tuh n mcm mne leh jatuh cinta
*part nih cite byk sket,menarik punya! *
4.kenangan paling manis sewaktu korang bersama
5.kenangan paling pahit sewaktu korang bersama
6.tema lagu percintaan korang mse bcinta
8.first love tuh masih kekal sampai sekarang atau dah berakhir?
9.korang boleh lupe or sayang die lagi x?hehe jujur k

1. gambar ini di ambil sewaktu kami keluar berjalan ke SUNWAY PIRAMID .


2.first love tuh mse korang umo brape?

:27: First love lala ini waktu lala form 4 .

3.ceritakan keistimewaan first love korg tuh n mcm mne leh jatuh cinta

:27: keistimewaan ?

:128: bagi lala dia sangat lah perfect , even not at all . tapi dia nih different siket . not like my ex boyfie . afiq nih suka bagi lala nasihat , selalu ada bila lala perlukan dia walaupun bukan dgn memunculkan diri dia depan lala . dia juga penyayang , peramah , panas baran* dulu , tapi kini sudah berubah menjadi seorang yang penyabar & 100 % berubah ! dia juga memahami lala , respect lala & the last one is , ini kali pertama lala couple lebeh setahun tanpa rasa bosan ! HAHA malah takut untuk kehilangan dia adalah . dia lebeh mementingkan kebahagiaan lala & sanggup korban diri dia . demi apa ? HAHA itu antara lala & dia sahaja . soe you guys :face74:

:27: mcm mne leh jatuh cinta ?

:128: 18/2/2009 tarekh keramat yang bakal menjelang beberapa hari lagi . tarekh itu la tarekh perkenalan antara lala & afiq . walaupun tarekh kem ialah 17 , 18 , 19/2/2009 . macam mane kami boleh kenal pada malam kedua kami berada d kem tuh ? oke , jum lala start cerita . btw , kami laen sekolah & kami laen tempat tggal . if nak pergi ke rumah dia around 20minutes la baru sampai . jao la gak kankan ? mungkin jodoh kami , lala pun pegi la kem tu even bru lepas putus * HAHA siyes ta rasa tension langsung bila kat sane sbb ramai pakwee bhaii . :face50: , opspss . t-curang lak . sorry afiq :face72:hari pertame lala kat situ langsung tak nampak bayang lelaki misteri ni . sampai la malam kedua , wktu tu kalau tidak ada malam kebudayaan , kami sume d suro b-kumpul d stage . lala dudok dekat atas sbb memang syarat laki d bawah & permpuan d atas . so , ta kesah la kankan , malam tuh kebetulan lala nanges sbb sdeyh la kud kawan lala sorang kena balek sebab cedere ringan . ttbe rasa macam na pandang bwah la kan , at last nampak la pulak "laki misteri" tuh , perghhh (!) dia pandang la weyy , malu gileee then bole lak senyum-2 . wak lu . HAHA , to be honest , dia comel sgt-2 , hee :face19: *sila jealous* after malam tuh , lala macam susah siket nak lupekan dia and dia juga akui bende yang sama spt lala . besuknya last day kami berada d kem tu , lala ada suarakan hasrat lala untuk tuka tag kami . yg si bestie lala nih punye la express , amek tag lala & pegi kat afiq , amek tag afiq . *excuse me , di luar p-etahuan lala oke ! then kawan lala sarong blek kat leher tanpa lala tahu name spea , then ade gurl nih tego "afiq?" , jgn d tanye knp muke lala nmpk weird ya anak-2 . HAHA , tgk jea tag , mate bulat macam terong la weyy :131: , btw , dalam hati b-blink-2 derr . syiokk la . huaaa :face29: . lala ada snap one picture dgn afiq , snap by cik seyra . tengs bestie ! i heart you and nana ! malam tuh byk nombo bau masok , myb budak-2 kem . so lala ta b-kenan lgsg na tgk , tapi satu nombo noh buad lala gase na ketahui siapa owner-nya . mule la p-bualan antare kami .

afiq : hye awk ?
lala : hye , nih spea yea ?
afiq : hm , org yg awk syg la .
lala : hah ? spea ? (dlm haty , ex-coup kud) ckp la betol-2 .
afiq : saya afiq la , kan awk syg saya ?
lala : HAHA saya ckp yea ? mne dpt nmbo ?
afiq : dekat tag awk . kat blkg-nye ade nombo .
lala : *(makoiiy , malu seyhh .) ouh , yea ka ?

p/s : cukop-2 , jgn bebyk . HAHA . smpai la kami knl-2 & t-couple pade tarekh 23-feb-2008 . caye ta ? HAHA gediks kan lala ? btw , da suke , na buad mcm mane kankan ? hm , but , hbgn kami ta lame & kekal till 28-feb-2008 . misunderstanding , afiq dulu panas baran and bile lala pujok , dia still tapat trime lala . so , lala taley na pkse . cukop la lala saket haty malam tu . korang penah rasa kecewe ? frust gile . tension , sehingge memerlukan 5 org penasihat ? HAHA , ya , thts me . 8 bulan lala tggu dia , 8 bulan lala cube lupekan dia & 8 bulan lala derite . guys , 8bulan tahu ? even dlm 8 bulan tu lala ada couple dgn sum1 , budak johor , dia ta dpt bg lala kasih syg mcm afiq bg . hanye seminggu couple , 8 bulan lala menderite . Alhamdulillah Allah bukak pintu hati dia mungkin untuk mencari lala balek . pada 19 oct 2008 on myspace , myb smpi skrg kami tidak contct . tengs afiq talib .
smpy la satu hari kami gado sblm kami couple , 21 des 2008 , yup ! gado besa yaw . lala nekad tok pegi tempat tgl dia pd 22 des 2008 & akhirnye p-jumpaan kami m-buahkan hasil & kami cople pd 23 des 2008 melalui YM pada jam 04.09 am . alhamdulillah .


4.kenangan paling manis sewaktu korang bersama

:27: bagi lala semua-nya manis , hanye 1 kenangan yang buad lala selalu ingat pada dia .

:m: dia tidak tidur malam dari lala bertolak ke kelantan menaiki bas b-same sibling and cousin sampai la lala betol-2 dah sampai k kg halaman , baru la dia tidur dgn nyenyak-nye . 9.30 pm till 8.30 am .


5.kenangan paling pahit sewaktu korang bersama

:27: maaf ~ tiada kenangan pahit untuk di tulis d sini . MEMANG TIADA .

6.tema lagu percintaan korang mse bcinta

:27: lagu lala untuk kami : cinta antara kita ~

:27: lagu afiq untuk kami : munajat cinta ~

p/s : dua-2 kami layan ~

8.first love tuh masih kekal sampai sekarang atau dah berakhir?

:27: yup . masih kekal sehingga sekarang , alhamdulillah hampir 1 tahun 2 bulan pun . :w:

9.korang boleh lupe or sayang die lagi x?hehe jujur k

:27: even selalu contct , rasa bosan & meluat tu tak penah ade . malah b-tambah ingat & b-tambah sayang adalah . hee . :n:

tag kepada :
Cik seyra
Cik qiela
Cik sue


Tengs sebab bace . ILY readers .

6 0 org cumel ♥♥:

Nurnajwa berkata...

soooooooooooooooooo sweeeeeeeeeeeeeeet ! ^^

misz lala berkata...

@Nurnajwa : fewett-2 , kaka malu . HAHAH

Hayati Hamzah berkata...

blushing baca ni ;)

misz lala berkata...

@Hayati Hamzah : muhaha :D

CIK IMAKASIHDANI berkata...

http://kasihdani.blogspot.com/2011/02/contest-kau-cinta-pertama-aku-update.html

dah update senarai peserta,g la usha cerita cinta diorang! (^_^)Y

misz lala berkata...

@CIK IMAKASIHDANI : i'll :))

Catat Ulasan

 
Miss Sarihah Bloggie ! No copycats :)